Even voorstellen:

Hallo,

 

 Mijn naam is Mijnis Gijsen,  ben 56 jaar oud, 

 

 Mijn hobby is dus  duivensport ,mijn hok is achttien meter lang en is onderverdeeld in één afdeling voor twaalf koppels kwekers ,één afdeling voor twaalf koppels jaarlingen ,één afdeling voor 12 koppels overjarige en twee afdelingen voor jonge duiven ,aan gevuld met een ren van ongeveer 8 meter .

 

Overnachtfond is mijn passie en dit speel ik met duiven op nest.

 

In de winter hebt ik zo’n 75 duiven en in het hoogseizoen zo’n 120 duiven, hou niet van veel duiven op het hok en probeer dan ook met zo weinig mogelijk duiven er uit te halen wat er in zit .

 

Ben met duiven begonnen deel te nemen op de vluchten op een leeftijd van 16 jaar ,maar had in mijn jeugd ook al duiven.

 

Vanaf het begin heb ik alleen  Vitesse ,midfond en jonge duiven vluchten gespeeld.

Daar mij voorkeur toch meer uitging naar de overnacht, heb ik in 1995 de meeste duiven van de hand gedaan en ben begonnen met 2 koppels voor de overnachtfond.

Heb uit deze twee koppels jongen gehaald en daar bleek een heel goed koppel bij te zitten die mij in een paar jaar veel succes bracht, zoals bv 40 nat dax en in 1999 3e kampioen onaangewezen afdeling gou 8 overnachtfond van zo'n 4700 leden.

 

Door omstandigheden heb ik de duiven in 2000 moeten verkopen.

 

Maar eens een duivenmelker ,altijd een duivenmelker daarom  ben ik  eind 2004 weer begonnen om 12 koppels duiven aan te schaffen voor de kweek , en hebt dit gedaan op de beste hokken op de overnachtfond .

 

Ben inmiddels in het bezit van diverse rechtstreeks j.c.polder duiven uit middelharnis ,rechtstreekse Jac. Steketee duiven uit Bruinisse, rechtstreekse saarloos duiven uit klaaswaal, rechtstreekse j d wijs en zn  duiven uit den hoorn,  aangevuld met rechtstreekse duiven uit nationale winnaars en as duiven en nu ook aangevuld met duiven van ben roodbeen uit renkum .

 

Uit deze duiven ga ik kweken en zo hoop ik weer een leuke stam duiven op te bouwen

Mijn voorkeur gaat uit naar overnachtvluchten van afd. gou 8 en wil graag  in de toekomst mee gaan doen op de z l u vluchten morgen en middag lossing

 

Zoals je aan de duiven ziet ben ik verknocht aan het jan aarden soort en ben verknocht op donkere witpennen.

Zo even wat over mij zelf , en nu nog vliegen !!!

 

Dat goed snel komt bewees mijn sensation om in 2007 de 1e internationaal tarbes morgen lossing te vliegen van de nu en 3e nationaal sector 3  en  de goldenboy werd in 2007 duifkampioen in de afdeling gou 8 en super fond club gou .

Een jaar later in 2008 vloog mijn passion de 1e nationaal en 1e internationaal bergerac  middag lossing ,wat een begin hier kun je alleen van dromen en dit na een paar jaar.

 

Op het moment kan ik wel zeggen Dat mijn stam gebaseerd is op de golden boy en de bergerac winnaar dit zijn lijnen die goed vererven dat is bij mij gebleken maar ook bij diverse andere melkers zoals je kunt zien in het stukje referenties .

     

                                 Fond groeten Mijnis Gijsen

 

                                               De Pyreneeën uit echteld

Mijnis

Mariska  mijn vriendin

Tara onze overleden waakhond .

Scar onze nieuwe waakhond

HOME

EVEN VOORSTELLEN

DIVERSE FOTO’S

VLIEGDUIVEN 2021

KWEEKDUIVEN

KWEEKKOPPELS

2021

LAATSTE NIEUWS

TE KOOP

TELETEKST /TOP 10

KAMPIOENSCHAP

TOPPERS

VLUCHTEN 2021

VERSLAG FONDVLUCHEN

OP EIGEN HOK    

LINKS

ADRES

Referenties