Mooie verhalen:

Hier onder volgen de verhalen die regelmatig terug komen aan de tafel in het duiven gebouw, waar we dan regelmatig nog de meeste lol over ;-) hebben

 

DE SLIPPER:

Tja ook ik als duivenmelker heb alles van het begin moeten leren ,wat mij ook bij is gebleven is dat de jonge duiven niet wilde vliegen spreek nu over zeker 25 jaar terug maar ik dacht gooi een slipper op het hok en tja je kunt het al raden de jonge duiven gingen op de slipper zitten als ik er nu nog aan terug denk dan kan ik maar een ding zeggen ,lol  want ook dit is duivensport.

 

 

DE ZUIDERBUUR: 

Tja noem het maar mijn zuiderbuur in de jaren waar ik het hok nog mee zou kunnen geven  en dat dit nog naar huis zou komen gebeurde het volgende .

Er belde mij iemand om zes jongen te kopen uit mijn goede koppels ,koppel van de 1e int tarbes ,koppel van de 1e inter bergerac en koppel van 1e duif kamp gou sfg .

Deze man belde mij en naar overeenkomen zou hij zes jongen kopen   .

Maar goed na een dag belde deze man op en zij dat hij van de koop af wou zien daar zijn vrouw het er niet mee eens was ,tja deze dingen gebeuren en dat hoort er nu eenmaal bij .

Had mij er al bij neer gelegd maar deze man belde toch weer terug met nu komt het zou je deze jongen duiven toch willen leveren maar dan moet je de duiven even aanleveren ,mijnvrouw gaat zaterdags altijd winkelen dus als zij weg is dan regelen wij de verkoop .

Tja was voor mij toch een leuke deal dus ik naar mijn zuider buur en ik zou wachten op de hoek van de straat en ja hoor ik zag mvr zuiderbuur  wegrijden en gelijk ging mijn mobiel ,vergeet nooit meer wat deze melker zei

Alleee meneke de kust is veilig nog steeds spoken deze woorden door mijn hoofd  want dit is niet de manier waar het om gaat maar dat wij als echte duiven melker alles voor onze mooie sport over hebben .

 

DE PASSION:

In 2008 stond ik in de douch na dat bergerac twee dagen was uitgesteld naar maandag ,om 8 .00.uur keek ik nogmaals op teletekst maar er was nog niks gemeld in Nederland sector 1 en 2 vlogen tarbes en sector 3 en 4 bergerac .

Nadat ik mij had af gedroogd liep ik naar de slaapkamer waar ik op mijn duivenhok kan kijken ,tja er was nog niks gemeld maar toen ik tussen de luxaflex heen keek zag ik mijn 407 op de klep zitten mijn mijn hart stond stil en weet niet hoe ik in de onderbroek bij het hok ben beland maar de 407 was om  08.20 uur geconstateerd en speelde met 71 mtr per min los  van 21562 duiven ,wat een dag om nooit te vergeten .

 

DE GOLDENBOY:

In 2007 stond de golden boy na drie vluchten boven aan in het klassement duifkampioen afd gou en sfg

Er moest toen nog bergerac worden gespeeld maar dat werd veranderd in wenen oosterrijk daar in Frankrijk de vogelpest was uitgebroken.

Zei toen tegen mijn kameraad we moeten de duiven een keer Duitsland inbrengen zodat ze een beetje die richting kennen zo gedaan maar wat een draden ,bergen en roofvogels daar in Duitsland pfff

Avonds van de 33 duiven die ik had weg gebracht 32 thuis en je raad het al de golden boy kwam pas rond 22.00 uur thuis .

Zei tegen mijn kameraad duifkampioen of niet maar hij gaat niet naar Oostenrijk en toen gebeurde het volgende de vogelgriep werd opgeheven in Frankrijk waarop ik zei nu gaat hij mee en je raad het al de golden boy viel s, nachts om 00.35.18 uur op het hok wat een lekkere duif om dan te hebben.

 

HOME

EVEN VOORSTELLEN

DIVERSE FOTO’S

VLIEGDUIVEN 2019

KWEEKDUIVEN

KWEEKKOPPELS

2019

LAATSTE NIEUWS 

TE KOOP

TELETEKST /TOP 10

KAMPIOENSCHAP

TOPPERS

VLUCHTEN 2019

MOOIE VERHALEN

OP EIGEN HOK    

LINKS

ADRES

Referenties