Hier staan de belevingen op eigen hok

 

22-0-2024 De 33 vliegkoppels zijn op 29-februari gekoppeld tot nu verloop alles goed één koppeltje is onbevrucht maar deze doffer is ook van 2014 dus dan kan het een keer voorkomen zal de ouderdom wel zijn ;-)

 

01-02-2024  vandaag zij de  vijftien kweekkoppels samen gezet drie koppels voor de éénhok’s races en 12 voor de overnacht /zlu zijn wat meer koppels gezet daar ik wat nieuw bloed probeer in te brengen maar eerst kijken wat eruit komt.

 

15-10-2023 Op eigenhok loopt het op het moment goed de duiven beginnen door de rui heen te geraken, ben op de oude duiven vluchten overnacht dit jaar weinig duiven kwijtgeraakt had er  48 voor de overnacht en er hoeven maar weinig duiven aangevuld te worden op deze twee afdelingen gevolg is dat ik nu de jongen van dit jaar over hou en nu maar één van de twee jonge duiven hokken inricht voor de nu aankomende jaarlingen ongeveer 10 koppels ,weet nog niet echt wat ik aankomend jaar ga doen of alleen maar ZLU vluchten of toch nog een combinatie tussen ZLU en NPO vluchten de tijd zal het leren .er zullen de aankomende tijd wat bonnen aangeboden worden op diverse sites wens in ieder geval de kopers al veel succes met de aankopen van de geschonken bonnen ,kopers van mijn bonnen weten dat ze bij mij nooit naar huis gaan met maar één duif .

 

03-05-2023 De kweek van de kwekers en de vliegduiven is fantastisch gegaan had maar een paar vuile eitjes  de jongen zien er allemaal top uit en zijn nu voor de eerste keren los.

De vliegduiven zijn nu drie vluchten mee geweest en ze komen redelijk naar huis.

Ben ook een proef begonnen bij mijzelf met 14 laatjes die helemaal niet in de mand waren geweest en die ik zo op 90 km heb gezet van de 14 zijn er na drie vluchten en nu zitten ze op150 km nog 8  ,wist dat ik hier wat van kwijt zou raken maar ben tevreden.

 

10-03-2023 De vliegers zijn op 3 februari gekoppeld 24 koppels ze zijn op het moment aan het leggen en alles gaat goed ,het enige min puntje is dat een felle jaarling doffer mijn Barcelona duivin helemaal heeft gescalpeerd tot op het bot toe  ,dit was op het moment mijn beste vlieg duivin dus daar was ik niet blij mee.

 

20-01-2023 De twaalf kweek koppels zijn op 18 januari bij elkaar gezet zijn paar nieuwe koppelingen bij deze ronde is hoofdzakelijk voor de één hok races ,jonge duiven voor eigen gebruik dat zal nog wel even duren.

 

28-08-2022 Daar ik niet meer mag inkorven i.v.m. een uitbraak van vogelgriep in Maurik ben ik de duiven zo langzamerhand maar aan het scheiden ,de kweekers heb ik al gescheiden  de vliegduiven zitten nu nog op stenen eieren maar zullen nu gauw ook gescheiden worden.

De jonge duiven zitten nog bij elkaar maar dat zal ook niet lang meer duren voor die ook op winterrust gaan laat ze dan nog wel om de paar dagen los tot de rover zich er mee gaat moeien :-)

 

03-07-2022  Het is toch een merkwaardig seizoen voor mij van de 50 duiven waar ik mee ben begonnen ben ik tot nu 8 doffers kwijt dat kan natuurlijk daar ik totaal nest speel maar het vervelende is dat mijn vier beste duivinnen van het hok geen doffer meer hebben eens kijken wat ik nog uit de hoge hoed kan toveren :-) 

 

06-06-2022 Na de duiven goed ingespeeld te hebben had ik er acht mee naar de eerste middaglossing Limoges miss Noa 19-1484977 veraste mijn met een mooie klassering de tweede duif was mijn achtjarige die vorig jaar prijs pakte op Barcelona ,nu ik dit schrijf zijn er nog twee achter waaronder de 958 die vorig jaar op Liborne om 14.50 op het hok viel .

 

09-01-2022  De twaalf kweekkoppels zijn op 07 januari 2022 gekoppeld heb een paar nieuwe koppels erbij maar dat is hoofdzakelijk voor de één hok races tot nu toe is alles goed gegaan  ze zijn in ieder geval weer los op de afdeling nu maar weer hopen dat het goed gaat met eieren leggen.

 

31-07-2021 Ook kreeg ik bericht van corne keynemans uit Leerdam dat hij een duif had gedraaid op bergerac (libourne) om 01.27 uur en weer een klz van de golden boy wat een goede vererver blijk dit toch te zijn na de vele teletekst duiven uit deze lijn en nachtvliegers.

 

31-07-2021 Vandaag bergerac (libourne) vervlogen daar ik periqueux niet bij de les was ben ik nachts wakker gebleven het weer was regenachtig met flinke buien en harde wind hield ik de kleppen in de gaten vanuit mijn woonkamer draai de eerst duif om 05.35 uur klz golden boy dacht dat hij net aankwam maar wat blijk als ik de boven camera van mijn hok terug draai de duif viel om 03.11 uur aan de achterzijde op het hok ,voel mij nu echt een sukkel pff daar dit nu de tweede keer is dat ik de nachtduif mis ,maar goed werd toch een mooie vlucht met een mooi hoog prijs percentage.

 

18-06-2021 Vandaag had ik periqueux mee had er 15 ingekorfd mijn eerste duif draai ik om 04.47 uur  klz pink lijn goldenboy in de neutralisatie tijd vond hem op het hok daar ik acht camera's heb hangen zag ik dat de duif om 03.50 uur op het hok viel jammer maar door eigen schuld mooie klassering weg .

 

07-03-2021 op donderdag 25 februari zijn mijn vliegers gekoppeld 26 koppels en de kwekers komen ongeveer gelijk ook weer op eieren van deze rondes hou ik zelf een aantal jongen en zijn er nog voor diverse bonnen kopers .

 

23-01-2021 de kweekduiven zijn op 1 januari gekoppeld de 12 koppels zijn goed op eieren gekomen nu maar weer hopen dat alle eieren  goed zijn ,de eerste ronde is voor diverse bonnen  en één hok races in derby Algarve Portugal  later kweek ik voor Tenerife etc.,- later kweek ik voor mijn eigen gebruik.

 

18-08-2020 Op de vierde en laatste vernachtvlucht bergerac  had ik 16 duiven mee 4 twee jarige en 12 jaarlingen

En toen ging het fout  zaterdag had ik een vlucht jonge duiven mee en de klok werd avonds afgeslagen in het vereniging lokaal  ik zeg tegen de uitlezer let op alleen vlucht twee uitlezen en niet vlucht 1 want dat is bergerac  want die komen morgen en ja je kunt het al raden hij gooi allebei de vluchten eruit.

Heb contact gezocht met mijn nationaal inkorf lokaal waar we zaterdag avond om 23.30 nog de nat commissie hebben gebeld maar ze konden niks meer voor mij betekenen .

Zondag morgen na een hele slechte nacht toch maar op de duiven gaan wachten en geloof mij dat ik menige traan heb laten vallen want als je zo te pas komt door een hele grote fout van de uitlezer die niet echt begrijp dat een fond speler het hele jaar bezig is voor een paar vluchten pffffff  heb hier zelf ook heel erg van geleerd .

Daar de vlucht wel was uitgelezen maar nog niet was vrijgegeven kwamen de duiven nog wel op de  klok te staan  en had er in de afdeling en nat sec 3  ruim 9 stuks van de 16 in gedraaid ,zie bij verslag vluchten .

 

 

26-07-2020 de 39 jongen zijn nu 3 x in de mand geweest de eerste keer heb ik ze zelf in rosmalen gebracht na 4 uur had ik nog steeds 1 jong thuis maar vanaf vijf uur ging het druppelen toen moest ik er avonds nog 10 hebben waar er de volgende dag nog 9 van kwamen ,de tweede vlucht 38 jongen met de kring naar meer aan de grens 85 km avonds moest ik er nog 1 die de volgende dag is gekomen ,nu gisteren 38 jongen naar duffel 115 km was geen mooi weer motregen bij thuiskomst laag hangende bewolking gevolg moest er avonds nog 10 hebben de volgende dag toch nog 8 gemeld dus het valt mee ,deze aankomsten is het gevolg van dat mijn jongen op 3 oude pennen staan daar ik niet verduister mocht het toch goed weer blijven dan speel ik ze voor de ervaring toch nog wat verder door .

 

23-03-2020 ben nu de eerste ronde aan het spenen het is een prachtige ronde van 32 stuks geworden , van de kwekers is nu de tweede ronde aan het uitkomen het zullen er 12 zijn dus voor eigen gebruik zullen er 44 jongen geplaatst worden op de jongen afdeling, het oude seizoen daar heb ik nu mijn twijfels over hoop toch nog dat we dan de jongen kunnen spelen dit seizoen maar alles is nu door de corona niet meer zeker.

 

15-03-2020 de jonge duiven liggen er super bij ,daar ik de eieren van de kweek duiven overgelegd heb naar de vlieg duiven liggen er nu 32 prachtige jongen die over een dag of tien gespeend zullen worden en waar er vier bij zijn voor de golden Algarve race in Portugal ,de kweek duiven zitten nu weer ruim een week te broeden dus er komen als alles goed gaat jongen genoeg.

 

30-01-2020 Gisteren heb ik mijn 12 kweekkoppels en de 21 vliegkoppels gekoppeld ,vandaag had ik alles weer los op de hokken op een kleine schermutseling na is het aardig goed gegaan nu maar weer hopen dat alles vlot op eieren komt .

 

01-11-2019 vandaag is mijn stamvader van mijn kolonie de golden boy heen gegaan ,wat een geweldenaar was dit voor mij als vlieger en als kweek duif .

Hierbij bedank ik hem voor wat hij voor mij heeft betekend in al die jaren .

Zijn laatste vlucht is  onder het duivenhok waar hij heeft gevlogen.

Maatje bedank voor alles het gaat je goed .

 

09-06-2019  dat overnacht duiven soms ook een uit schieter kunnen maken met wind achter bleek gisteren maar weer eens .

Mijn doffer de 18-1704147 ‘”De Devil “ viel toch onverwacht van chateaudun op het hok met een snelheid van 2114,145 mtr per min speelde in de afdeling gou 8 de 4e van 7242 dv en van regio zuid 3 en 4 ,zelfs de 1e van 3777 duiven.

De prachtige donkere witpen doffer komt uit een goede lijn ,zijn vader is een zoon van de goldenboy x bente de golden boy gaf al diverse teletekst duiven en is mijn stamvader van het hok ,bente is een dochter van mida 2 van ben roodbeen die duifk was in afd gou 8 bente is zelf ook al moeder van de 10e teletekst bergerac bij c keijnemans leerdam

De moeder van de devil is een zus van mijn 2 teletekst duiven st vincent in 2017 en 2018.

 

17-03-2019 De kweek en vliegduiven zijn op donderdag 7 maart gekoppeld het is de bedoeling dat de eieren van de kwekers onder de vliegers worden gelegd en dat ik de kwekers opnieuw op eieren laat komen ,zo heb ik twee rondes van de kwekers en  jongen van de goede vliegers en zit er maar ongeveer twee weken tussen de twee rondes jongen.

 

 

15-11-2018 op eigenhok verloop alles voorspoedig de jonge doffers van dit jaar zijn al uit gewent op de afdelingen van het vlieghok, op een enkele vliegpen na zijn alle vlieg en kweek duiven weer in een nieuw jasje gestoken voor het aankomende jaar deze winter overwinteren er 12 koppels kweekers ,24 koppels vliegduiven en twee extra duivinnen ,op naar het volgende seizoen .

 

23-07-2018 op orange had ik er zeven gezet was weer een vlucht waar je de duiven 100% op moet hebben de duiven toch werden er avonds al menige duif geconstateerd dat waren die dag de klasbakken op mijn eigen hok draaide ik “miss lou cha” als eerst ze kom uit mijn 8e nat st vincent 2017 op het moment dat ik dit schrijf is deze duivin nog niet terug van orange hoop toch dat ze nog komt maar ook dit is duiven sport.

Daar het deze week weer de hele week boven de 30 en zelfs 34 graden wordt heb ik besloten om bergerac niet in te korven heb maar een kleine kolonie en vind dat niet alles ten koste van een kampioenschap moet gaan .

De jonge heb ik nu twee keer meegehad op de vlucht de eerste vlucht was 100 km van de 40 bleven er 5 achter afgelopen week zaten ze op duffel en bleven er 2 achter mag niet klagen want met zulke tempraturen is het voor de jonge duiven best een opgaven .

 

 

08-07-2018 de lossing van dax afgelopen vrijdag was weer een echte hoge tempraturen en wind op kop mijn eerste duif was “frodo”een doffer mijn tweede duif was “miss saigon” deze twee waren ook mijn 1e en 2e op limoges ,heb nu vier overnacht vluchten meegedaan en op elke vlucht had ik een doffer voorop as dinsdag is het inkorven voor orange zal maar weer een kijken hoeveel ik er ga spelen , tevens kwam afgelopen vrijdag de laatste doffer thuis van st vincent gevolg een uur later door een duivin die achterbleef op 21 april van biergest komt wel uit mijn beste duivin dus was ik ook blij mee de domper dit jaar is dat mijn golden boy niet meer heeft bevrucht maar goed dat ik vorig jaar nog vier jongen van hem in het kweekhok heb geplaats.

 

26-06-2018 zaterdag jl is de derde overnacht vlucht periqueux vervlogen het  was een hele pittige vlucht had 3 overjaarige duiven mee en 12 jaarlingen mijn eerste duif die zich melde was jac sparow een twee jaarse doffer hij speel een mooie prijs en was zelfs 1e in de kring mijn tweede duif was een vierjarige doffer en mijn derde duif een jaarling ,de jaarlingen hadden het er heel moeilijk mee daar er na een dag nog wel wat ontbraken op het hok ,had ze twee weken ervoor ook mee gehad op blois en die was ook pittig en nu dan periqueux vond het zelf een foutje  van mijnkant maar je ben ook nooit te oud om te leren :-) het mooie van de ze vlucht was dat tom van dee uit tiel weer de eerste speel in afd 7 net als vier weken geleden en deze duif kwam uit twee duiven van mijn hok ,tom en bianca nogmaals proficiat met de prestaties van deze klasbak .

 

17-06-2018 na een dag uitstel is st vincent op zaterdag om 14.15 uur gelost de duiven hadden een goed vertrek ,zondags bleek het toch niet vanzelf te gaan de duiven vielen verspreid in bosjes de eerste zaten al om 05.09 uur het was dus lang wachten was blij dat ik de destroyer zag dit is een broer van mijn 8e TT nat st vincent van vorig jaar hij speel nu de 3e in het inkorf locaal in zetten en de 10e in de afdeling 8 en ook op teletekst ,nationaal zal het rond plaats 80 gaan van ongeveer 12500 duiven .duiven kwamen toch nog goed naar huis mis er nu nog 1 van de 10 ingekorfde duiven .

 

11-06-2018  zaterdag is de late lossing Gien vervlogen had 14 jaarlingen mee het was niet een echt lekker vluchtje de duiven kwamen niet vlot af avonds had ik er 6 van de 14 maar het zijn ook  overnachtduiven ;-) de volgende dag zijn er nog zeven bij gekomen dus mis nog één duivin ,ook had ik vier doffers mee op laon die een dag later werden gelost ook was dit door de veel te late lossing geen mooie vlucht de duiven waren wel thuis .

 

04-06-2018 de eerste overnachtvlucht zit erop limoges na een dag uitstel gingen ze zaterdag om twee uur los was een heftig vluchtje sommige draaide of ze aan een touwtje zaten sommige daar kwam geen veer draaide mijn eerste een broer van mijn 8e st vincent  gevolg door de 1e get miss saigon dochter goldenboy en 2e get beauty sunshine uit de nachtvliegster ,mis er nu een dag later nog steeds één een 7 jarige doffer maar dat hoort bij fond ,het mooiste van alles is dat tom van dee de 1e speel in afd 7 van periqueux met een duif uit twee duiven van mij vorig jaar zat deze duif ook al vroeg maar nu de eerste helemaal top ,tom en bianca klasse petje af .

 

02-06-2018 vandaag Soissons vervlogen ongeveer  313 km was niet zo’n lekker vluchtje door de late lossing en laaghangende bewolking kwamen de duiven niet super en was er in het lokaal bij afslaan nog menig duif weg ,zelf nu om 21.30 uur mis ik nog twee jaarlingen dus mag niet klagen we wachten maar weer af ,heb er nu 10 mee op Limoges hoe ver zullen ze vanavond komen hopelijk is het morgen vroeg niet zo mistig als vanmorgen maar we wachten af .

 

26-05-2018 vandaag vervins vervlogen 260km was een pittig vluchtje de duiven waren om 7.30 uur gelost maar kwamen zo’n beetje met tempraturen van 27 graden thuis op het moment mis ik nog 1 twee jarige doffer en er kwam een duivin thuis die een schamper had gemaakt met de vleugel ,hoop dat de laatste doffer toch nog thuis komt daar die tegen mijn duifkampioen van de kring vorig jaar zit ,de duiven voor Limoges had ik niet mee hoop die morgen nog te lappen op naar volgende week.

 

21-05-2018 na een dag uitstel zijn gisteren de duiven gelost in niergnies 250 km was een mooi vluchtje kreeg twee jaarlingen voorop de duiven voor  Limoges ongeveer tien zullen aankomend weekend niet mee gaan met de club misschien dat ik ze zelf een klein eindje weg breng maar kijk even naar het weer .had er gisteren 41 mee en ze kwamen lekker naar huis  op naar volgende week

 

13-05-2018 gisteren quievrain  208 km vervlogen was een snel vluchtje had er 44 mee ,de eerste drie duiven waren duivinnen ,de duiven zijn nu bij elkaar gebleven voor op een stand van 8 tot 10 dagen broeden voor limoges en kleine jongen op st vincent .

 

05-05-2018 Vandaag niergnies vervlogen ongeveer 250 km  had er 46 mee ,de duiven zijn lekker na huis gekomen tegen het geweld van de korte afstand spelers kan ik niet op maar dat is ook niet de bedoeling ,het is zo  dat ze wat leren vooral de jaarlingen en wat kilometers maken ,want  Limoges is al over een week of drie.

 

28-04-2018  vandaag Quivrain vervlogen 208 km voor de duiven ze kwamen lekker af voor het eerst alles thuis vandaag en dat zag er niet uit bij de lossing ,heb nu de duivinnen eraf gehaald zodat  ze even op weduwschap zitten voor ze weer gekoppeld worden voor een overnachtvlucht ,de doffers blijven op het jong zitten.

 

24-04-2018 APARTE MELKERS  wat zijn er toch aparte mensen op de wereld afgelopen weekend op bierges bleef  mijn duivin “SAN DIEGO” achter terwijl ze een week eerder het eerste op mijn hok was ,dinsdag 3 dagen later zat ze bij de jongen duiven in het hok en wat bleek aan de rechterkant waren 3 slagpennen  helemaal afgeknipt en aan de linker kant zelfs 4 toch wist deze duivin ondanks die handicap het hok te bereiken ,bedank  mocht je het lezen .duivensport fijne hobby  :-( 

 

 

21-04-2018  weer een vluchtje erop zitten had vandaag 45 duiven mee  op bierges 4 duiven had ik thuis gelaten i.v.m. te kleine jongen maar de rest was mee zaten op jongen van ongeveer 10 tot 12 dagen . Laat bij de vliegers altijd 1 jong liggen voor de jaarlingen , de jongen weten nu ook wat alleen zijn is duiven waren vandaag laat gelost dus jongen waren toch bijna een dag alleen maar dit is het spel wat ik moet spelen soms op naar de volgende vlucht ,mis nog een paar jaarlingen maar die moeten ook leren hoe duiven vluchten in elkaar zitten :-)

 

14-04-2018 gisteren is duffel vervlogen daar de vliegduiven net op kleine jongen zaten had ik besloten om alleen 26 duivinnen in te korven twee duivinnen zijn thuis gebleven één ervan was vorige week gepakt door een rover halve staart en broek eruit laat dit nu net de duivin zijn die vorig jaar duifkampioen werd in de kring  op de overnacht dus geluk gehad .de duivinnen kwamen lekker naar huis 2 jaarlingen ontbreken nog en één achter gebleven duivin van vorige week is weer weder gekeerd ,op naar volgende week.

 

08-04-2018 de duiven zijn gisteren voor het eerst mee geweest had al de 54 duiven mee op broeden de vlucht verliep niet makkelijk had de duiven niet afgericht dus s avonds ontbraken er nog wel wat jaarlingen ,nu ik dit type zondag avond ontbreken er nog vier jaarlingen hoop toch dat de 2 doffers nakomen daar ik zes duivinnen over had ,we wachten maar weer af.

 

 

05-03-2018 de eerste kweek van de kwekers is heel goed verlopen de jongen liggen er prachtig bij ,alleen is het eerste legsel van de golden boy onbevrucht maar dat was vorig jaar ook hij wordt wat strammer maar is ook van 2005 hopen dat de aankomende legsels van hem wel goed zijn, ze zijn al weer volop aan het drijven voor het tweede legsel en sommige hebben al weer gelegd maar is nu ook prachtig voorjaars weer ,de vliegers heb ik al weer wat los gehad om wat in het ritme te komen zodat ze eind maart met de eerste africhting vluchten mee kunnen.

 

15-01-2018  de  12 kweekkoppels  zijn op donderdag 12 januari samen  gezet ,zaterdag was alles los op de bakken terwijl er toch vijf  nieuwe koppels bij waren dus dit is weer fantastisch gegaan nu maar hopen dat de tempratuur wat oploopt en ze vlot op eieren komen.

De eerste twee rondes zijn voor eigen gebruik uit mijn kweekkoppels de derde ronde is voor de bonnen die ik geschonken heb aan diverse clubs .

 

13-10-2017  deze week heb ik mijn vier eendaagse fond duiven verkocht ,had deze aangeschaft  voor  belgian masters maar daar ik er bijna geen jongen uit kweekte vond ik het zonde dat ze een bak hadden op de kweek afdeling die eigenlijk bestemd was voor kwekers voor de overnacht.

 

05-08-2017 de laatste vlucht  dit jaar zit er voor mij op cahors had er 10 mee en door de toch slechte pennen stand had ik er 9 van de 10 thuis na de dag van lossing de meeste gingen mee op nog vijf oude pennen mijn eerste duivin weer rechtstreeks vanaf de grens stond nog maar op 4 oude pennen maar pakte toch een leuke prijs ,ook voor de jongen was dit weekend de laatste vlucht want op nog maar 3 pennen kan het zomaar mis gaan als het weer niet mee zit en vind 280 km ver zat voor de ervaring .

 

30-07-2017 bergerac zit er ook weer op ,door de lossing zijn er veel duiven avonds en in de neutralisatie tijd aan gekomen zelf draaide ik er van de 7 die ik mee had 3 in de prijzen de jaarling duivin die mijn eerste was op periqueux was nu ook weer mijn eerste en weer kwam ze vol uit het oosten aanzetten lijkt wel of de duiven steeds meer uit Duitsland komen rechtstreekse duiven zijn dit jaar een zeldzaamheid door de wind.

 

22-07-2017  Na een slechte dax toch maar weer ingekorfd op Orange hierop had ik er 6 mee 3 duivinnen en 3 doffers op 10 dagen broeden begon niet vroeg maar uiteindelijk vlogen er van de 6 duiven vier prijs, zit nu een beetje te kijken wat ik in kan korven op bergerac het wordt steeds moeilijker daar de pennenstand al ver is gevorderd maar hoop toch  zes jaarlingen te kunnen spelen op kleine jongen .

 

24-06-2017  De tweede overnachtvlucht zit er op periqueux  is gisteren vervlogen en kan wel zeggen dat het een natte vlucht was ondanks kwamen de duiven aardig af had 18 jaarlingen en 2 oude doffers mee de eerste melde zich om 6.20 uur jaarling duivin uit een zus van de goldenboy x zn de iylja ,daarna een dochter uit mijn 8e teletekst duivin en de derde was een broertje van de teletekst duivin van st vincent  vorige week draai er op deze vlucht 7 in de prijzen ,hoop dat het weer wat opknapt zodat de achter blijvers nog een kans hebben om thuis te komen.

 

18-06-2017  De  eerste overnacht vlucht zit er op gisteren st vincent vervlogen wat een kl.. Vlucht tuurlijk ben ik blij dat ik een vroege duif klokte  en 8e teletekst  haalde maar het begon al dat mijn eerste duif die thuis kwam met de broekpennen eruit en een halve staart dus aanval van een klamper daarna kwamen de duiven super slecht af en niet alleen hier avonds waren er bij het afslaan van de klokken bij heel veel melkers of niks of maar een hand vol duiven thuis  op nantauil had ik er ook 10 mee en ook deze vlucht haperde dus maar gauw vergeten  en verder met de voorbereiding van periqueux .

 

11-06-2017 Gisteren stond epernay op het programma hier zijn de duiven op mee geweest die bestemd zijn voor periqueux en dax was een snel vluchtje en ze kwamen lekker  vlot naar huis ,vandaag heb ik de st vincent duiven een klein lap vluchtje gegeven en 1 voor 1 gelost zoals het er nu voorsta korf ik  dinsdag 6 duivinnen en vier doffers allen op 10 tot 12 dagen broeden in.

 

05-06-2017 Dit weekend zijn mijn duiven niet met de club mee geweest maar zijn door mij zelf afgericht  op zondag vanaf Maastricht  is meestal niet zo’n lekkere hoek en vooral niet met zuid oosten wind maar ze zijn allemaal weer gearriveerd op naar het volgende weekend

 

28-05-2017  De eerste eendaagse fond is bij ons gisteren vervlogen Gien had  er 22 mee 19 jaarlingen en 3 oudere doffers  511 km ,voor mij een vlucht om te kijken of de jaarlingen goed naar huis zouden komen voor de eerste overnacht vlucht periqueux.

Ze kwamen super lekker naar huis zelfs met deze hoge tempratuur avonds waren er 20 weder gekeerd ,vanmorgen zijn de laatste 2 gekomen

De duiven  voor st vincent had ik mee naar vervins 20 stuks kwamen lekker vlot af en waren in een goed uur allemaal thuis ,dus mag best zeggen een geslaagd weekend.

 

21-05-2017  Gisteren vervins vervlogen had er weer 43 mee , voor mij 257 km de duiven kwamen lekker naar huis zelfs de duivinnen leken op doffers als ze thuis kwamen klapwiekend maakten ze nog ere rondjes boven het hok de duiven die naar periqueux  moeten heb ik gisteren bij elkaar gelaten zodat ze op een klein jong komen te zitten op periqueux  ,de duivinnen voor st vincent koppel ik woensdag zodat ze op 10 dagen broeden komen .ook aankomende week zal ik de duiven splitsen op de vluchten de jaarlingen gaan naar gien en de overige naar vervins .

 

13-05-2017 Vandaag epernay op het programma  voor mij 339 km de snelheid die de duiven vandaag haalde is niet voor mijn fond duiven weg gelegd maar al bij al kwamen ze lekker naar huis mooi vluchtje ,weer had ik vandaag 6 duivinnen voor ik de eerste doffer kreeg en weer zaten de duivinnen van vorige week voorop golden glow was nu de eerste na vorige week de 3e en twee weken terug ook 3e te zijn gearriveerd ,summerset was nu 2e na vorige week als 1e te zijn afgevlagd ,mijn beste duivin op de overnacht miss saigon was nu 3e ze speelde al 3 x een eerst op de overnacht waaronder een 34 en 64e nationaal st vincent.

 

07-05-2017  Gist-eren stond chimay op het programma afstand 222 km voor mij ,de duiven werden om 9.55 uur gelost hadden een pittige oosten wind had er 43 mee 24 duivinnen en 19 doffers ,de eerste 9 duiven waren allemaal duivinnen en het viel mij op dat vooral de jaarlingen goed afkwamen , ze zijn gelukkig allemaal weer weder gekeerd op naar volgende week epernay.

 

30-04-2017 Quievrain de vierde vlucht is vervlogen voor mij 209 km ,het was een snelle vlucht maar de fond duiven melde zich lekker snel achter elkaar de duivinnen zaten nu op een week weduwschap en bij de doffers lag een groot jong  in de schaal.

De eerste die zich melde was een duivin miss lou-cha de tweede was mijn doffer skyfall  en de derde een duivinnetje van ben van holland , één duivin kwam gewond thuis maar  het blijk mee te vallen en nu ontbreek nog een vierjarige doffer dat die er niet is zal betekenen of dat hij gewond is of gepakt door de klamper maar ook dit hoort bij duivensport ,maar blijf wel jammer op naar volgende week.

 

23-04-2017 de derde vlucht is gisteren gelost in isnes om 13.00 uur 165 km had er 45 mee avonds moest ik nog 2 jaarlingen de duivin is morgens vroeg gekomen de jaarling doffer is op het moment nog niet thuis maar weer is redelijk dus alle hoop dat hij nog wederkeert

 

16-04-2017 gisteren is de tweede vlucht vervlogen  door het slechte weer werden de duiven pas om 15.05 uur gelost in tienen 127 km voor mij het bleek achteraf een slechte vlucht te worden s, avonds ontbraken nog veel duiven op de hokken had er 46 mee en mijn duivinnen waren voor het eerst mee avonds waren er bij mij nog 11 achter nu ik dit schrijf zijn er nog twee jaarlingen achter maar weer hopen dat ze toch nog nakomen.

 

10-04-2017 de doffer  die zaterdag verstek liet gaan is vandaag toch gekomen maar je raad het al had nog maar twee staartpennen dus waarschijnlijk een klamper ppfff geluk gehad.

 

09-04-2017 Gisteren de eerste africhting vervlogen had de  22 vlieg doffers en 3 losse duivinnen mee ,was een mooie vlucht op het moment dat ik dit schrijf mis ik nog 1 jaarling doffer hoop dat ie nog nakomt.

 

26-03-2017 De eerste jongen vliegen uit de de tweede ronde van de kwekers is nu aan het uitkomen en bij de vliegers zullen de duiven over een goede week gaan uitkomen  dan heb ik genoeg jongen voor mij eigen ,dan kan ik  voor de diverse bonnen die ik geschonken heb aan de gang.

 

19-03-2017   De vliegduiven hebben allemaal eieren kan niet anders zeggen daar ik vorige week donderdag avond heb gekoppeld is het leggen van de 22 koppels super gegaan na 10 dagen zit alles op eieren ,laat de vliegers nu iedere dag even los ,ook heb ik deze week twee mooie jongen uit mijn eendaagse kwekers weggebracht naar belgian masters daar ik ze niet in houten kon aanleveren i.v.m. de vogelgriep heb ik ze zelf even naar neverle gebracht.

 

09-03-2017 De vliegduiven zijn vanavond gekoppeld ,er zijn 22 koppels bij elkaar gezet er zitten nu nog drie duivinnen over heb de duiven nu af en toe los om de vleugels te strekken ,nu maar weer hopen op een leuk seizoen iedereen een super seizoen gewenst met mooie vluchten .

 

02-03-2017 De kweekers zijn op 12 januari gekoppeld de jongen liggen er prachtig bij ,dit jaar zal er aan de belgian masters worden deelgenomen met twee duiven.

 

01-10-2016 gisteren heb ik de laatste hand aan de nieuwe duiven ren gelegd ,is een ren van ongeveer 8 meter lang geworden en ben er erg blij mee .

 

10-09-2016 de duiven zijn gescheiden ,ze zitten flink in de rui zal weer blij zijn als ze daar door zijn maar dat hoort er nu eenmaal bij om een nieuwe jas te krijgen :-)

 

25-08-2016 de jonge duiven heb ik dit jaar tot ongeveer 300 km gespeeld ben begonnen met 38 op de eerste africhting vlucht waarna ik ze zeven vluchten heb gespeeld ,en heb er 27 over gehouden het is een prachtige ronde maar omdat ik niet verduisterd heb kon ik ze niet verder spelen .

 

06-08-2016 tegen beter weten in heb ik er toch vijf in gekorfd op bergerac doordat ik ze het hele jaar op nest heb gespeeld hadden de duiven al vijf pennen gegooid ,mijn eerste duif was de duif die ik ook op pau en albi het eerste draaide ,op pau blijf hij een kwartier op het dak zitten nu viel hij weer bij de buren op het platte dak waar hij maar liefst 37 minuten bleef zitten ,was jammer maar ook dit hoort soms bij duiven sport hopen maar dat dit niet te vaak gebeurt .

 

30-07-2016 had er op cahors 7 mee de duiven zaten niet goed meer in de pennen maar gelukkig kreeg ik een jaarling voorop wel uit de verkeerde richting maar het weer was ook weer niet om over na huis te schrijven net als het hele jaar zat het op deze vlucht ook weer potdicht met fikse buien ,voor volgende week moet ik nog kijken of ik nog mee kan doen ivm de pennen stand ,gelukkig zijn ze wel alle zeven thuis gekomen .

 

22-07-2016 albi heb ik gespeeld met 6 duiven was mijn minste vlucht tot nu toe ,orange vorig weekend was wel een zware vlucht maar wel een goede vlucht had er 16 mee en speelde er 7 in de prijzen was wel echt een vlucht waar de oudere duiven kwamen .

 

03-07-2016 vorig weekend stond periqueux op het programma weer een vlucht die in het water viel draaide saturnus als eerste maar was geen fijne vlucht nu ik dit schrijf is er nog één jaarling duivin  niet gearriveerd ,dus schade van de 10 mee valt mee ,gisteren albi ingekorfd in nic zetten heb er 6 mee 3 duivinnen en 3 doffers het weer lijkt het mee te gaan zitten ,maar we wachten af.

 

21-06-2016 zondag st vincent gehad na een dag uitstel gingen ze zaterdag los ,had er 6 mee mijn eerst duif melde zich om 12.33 uur was mijn eerste getekende die vorig jaar op st vincent de 34e nat speelde ,mijn tweede duif was mijn derde getekende die vorig jaar op haar eerste overnacht de 2e prijs speelde op cahors ze zaten allebei net op eieren niet de ideale stand  de derde duif was mijn enige doffer die ik had ingekorfd en die speelde bij ons de 5e in de club en speelde vorig jaar op zijn eerste overnacht vlucht de 1e van cahors ,   pau is na twee dagen uitstel letterlijk in het water gevallen  het is beginnen te regenen om 7 uur smorgens tot de volgende dag kreeg mijn eerste duif om 9.48 uur en binnen twee uur had ik er 4 van de 6 toch kun je de duiven hiervoor niet veroordelen vond het klasse dat ze in de stromende regen toch het hok wisten te vinden. Op naar brive .

 

12-06-2016 De duiven voor brive en agen zijn gisteren mee geweest naar laon ondanks het niet mooie weer kwamen ze toch lekker naar huis ,maandag hoop ik er zes in te korven voor zlu pau en dinsdag zes voor st vincent hoop in ieder geval dat het volgende week mooi weer wordt ,allemaal die er mee hebben volgende week op de marathon veel succes.

 

29-05-2016 Gisteren twee vluchten gehad op niergies had ik 6 duivinnen mee die lekker naar huis kwamen .op de vlucht gien had ik er 37 mee en dat ging niet vanzelf  na dat ze in gien niet konden lossen zijn ze gaan rijden om uiteindelijk in melun te gaan lossen alleen het tijdtip 13.00 uur was in mijn ogen te laat daar de duiven niet allemaal thuis konden komen ,vooral de jaarligen hebben het moeilijk gehad  s.avonds ontbraken nog veel duiven op de hokken ,zondag avond ontbraken er nog drie jaarlingen maar weer hopen dat er nog wat nakomt .

 

21-05-2016 Soissons is vandaag goed verlopen  313,556 km het enige min puntje  is dat mijn laatste duif die laat op de klep viel  sávonds gewond was aan haar vleugel  toch knap dat dit jaarlingetje toch thuis wist te komen maar denk dat ze dit jaar niet meer mee kan ,maar gelukkig genezen duiven snel.

 

14-05-2016 Had vandaag alleen 22 doffers mee op laon daar de duivinnen moesten leggen  het was koud en kopwind  en weer ruim 10 graden kouder dan vorige week en toch kwamen de duiven super fris thuis had de duivinnen vanmorgen naar chaam gebracht om toch het ritme erin te houden mis nu nog  één jaarling doffer maar hoop maar weer dat hij nakomt .

 

08-05-2016 Gisteren hadden we weer queivrain op het programma staan de duiven werden volgens mij te laat gelost daar ze op het heets van de dag thuis moesten komen ,maar ik ben ook geen lossing deskundige ,de tempratuur was dit keer anders dan vorige week 10 graden en nu rond de 24 graden .er waren gisteren nog wel wat duiven achter gebleven dit zal het meeste te maken hebben met te weinig ervaring maar nu ik dit schrijf op zondag middag mis ik nog een vier jarige doffer en twee jaarling duivinnen hoop dat ze nog komen .

 

01-05-2016 Gisteren quievrain gespeeld met 46 duiven twee had ik er thuis gehouden daar die vorige week een dag later kwamen ,het was een vervelende vlucht duiven werden laat gelost met geen goed weer gevolg was dat de duiven traag kwamen stond in de club ook lang open ,er moeten er op het moment nog twee komen een jaarlingen en één vier jarige .

 

24-04-2016 gisteren  had ik alle duiven weer mee  naar asse zellik 49 stuks de jongen kunnen er nu bijna af ,het was een koude vlucht maar wil de duiven toch km laten maken daar we zo aan de overnacht vluchten zitten ,op het moment dat ik dit schrijf is er nog één jaarling achter  maar die heeft vorig jaar ook weinig ervaring gehad hoop dat ze nog komt .

 

16-04-2016 Vandaag had ik alleen de 24 doffers mee naar duffel omdat er een jong bij lag en kon het risico niet lopen dat er een dag uitgesteld werd ,dus heb alle duivinnen thuis gelaten .de doffers kwamen mooi op tijd en waren in een mum weer thuis.

 

11-04-2016 zaterdag jl. de eerste africhting vlucht gehad  ,had alle duiven mee 49 stuks de duiven kwamen goed af daar ze bij mij nooit worden weggebracht voor de eerste vluchten ,drie jaarlingen kwamen de volgende dag maar alles is weer thuis .

 

03-04-2016 bij de vliegduiven zijn de jongen aan het uit komen het is super gegaan bij de 24 koppels vliegers ,ik laat één jong liggen ,de duivinnen zullen er na 12 dagen afgehaald worden en de doffer zal dan het jong groot brengen om ze hok vast te maken vooral vind ik dit belangrijk voor de jaarlingen .het is de bedoeling dat ik bij de 6 overnacht vluchten ook nog een paar zlu vluchten mee doet vooral Barcelona ,pau en agen staan op mijn verlang lijstje .,maar zoals we allemaal weten kan de planning in de vooraf gaande vluchten toch nog veranderen .

 

08-02-2016 Het leggen is super gegaan 9 koppels hadden binnen 10 dagen gelegd ,alleen

Het late duivinnetje die ik tegen de golden boy had gezet heeft er drie weken over gedaan om op eieren te komen maar kan ook niet anders is een duivinnetje geboren in september 2015 ,één koppel eieren is onbevrucht ,van deze eerste kweek gaan er drie duiven naar de Belgian Master en één duif gaat naar het WK voor A Jansen  & zn uit Ochten .

 

10-01-2016 De 10 kweekkoppels zijn op donderdag zeven januari gekoppeld het is super gegaan in één keer alles goed nu maar weer hopen of het leggen goed gaat .

 

28-12-2015 Deze week twee prachtige duiven aangeschaft van ben roodbeen uit renkum een doffer rechtstreeks uit de ilya x dochter Misha de ilya vloog bv brive 32/6536,montauban 51/5293,bordeaux 96/8058,st vincent 145/6765.barcelona 249/6677,st vincent 282/52825 mauntaban 298/5524.st vincent 335/5682 ,Marseille 290/3679 etc,- de Misha  werd 4e whzb fond in 2010

De duivin die ik heb aangeschaft komt uit de dima 2 deze werd in 2011 5e whzb fond 2011 met bv brive 152/16349,orange 15/8457,bergerac 178/14170,st vincent 463/4575,albi 456/5949,st vincent 190/4201,bergerac 1067/10327,st vincent 144/5017,st vincent 576/3952 etc

 

21-12-2015 even een berichtje van deze kant de duiven zijn zien er op het moment super uit en alles loopt op rolletjes ,gisteren een mooie doffer erbij gekocht van ben roodbeen uit zijn “de ilya” deze doffer vloog een 32e brive 6536 dv ,51e montauban 5293 dv en een 96e bordeaux 8058 dv deze duif vloog 9x bij eerste 335 duiven op nationaal niveau zat gekoppeld tegen dochter van Misha .deze doffer zal gekoppeld worden tegen een zuster van de golden boy . Volgende week zullen de kweekkoppels weer op mijn homepage geplaatst worden

 

04-08-2015 afgelopen weekend de laatste overnacht vlucht vervlogen het was een taaie vlucht en de duiven lieten lang op zich wachten was dan ook blij toen mijn 71 de concorde zich melde speelde een mooie vroege prijs 1e in de club en was goed voor de 5e in regie 3 zuid van afd 8.

 

25-07-2015 Vandaag cahors vervlogen na een dag uitstel ,had vijf jaarlingen mee en twee twee jarige  draai twee jaarlingen voorop bij ons in de club 1e en  de 2e de duiven zijn allemaal weer gearriveerd op het hok ,eigenlijk zou dit mijn laatste vlucht van het seizoen zijn maar omdat er veel misverstand  was over bergerac wat wel of niet telt probeer ik er dinsdag toch nog wat te vinden om in te korven .

 

11-07-2015 De morgenlossing orange zit er ook weer op vrijdag jl waren de duiven gelost om 6.45 uur op mijn eigen hok draaide ik er in de club 6 van de 10 in de prijzen het hele jaar speel ik ruim 50 % prijs alleen de echte kop mis ik nog .op naar de laatste vlucht voor mij dit jaar .

 

05-07-2015 gisteren is de derde overnacht vlucht van mijn seizoen vervlogen was warm en veel vluchten waren daarom afgelast ,maar je kon aan de duiven zien dat die niks om de warmte geven ze kwamen super fris thuis en zelfs vlogen ze vanmorgen de training weer mee ,mijn eerst was miss saigon deze duivin speelde op st vincent de 34e nationaal en komt uit de golden boy ,mijn tweede was een jaarling skyfall dit is een duif die ik als losse doffer heb gespeeld op de laatste twee eendaagse fond vluchten en nu dus bergerac deze is zeker klaar van het jaar .

 

21-06-2015 gisteren de tweede overnacht vlucht van het seizoen vervlogen aurillac had 10 doffers mee op grote jongen niet mijn favoriete stand maar kon niet anders ,had er vijf van de tien in de prijzen maar niet de kop en tja daar gaat het toch wel een beetje om ,maar weer bouwen naar de volgende vlucht ,ook had ik 16 jaarlingen mee op bourges op het moment dat ik dit schrijf mis ik er nog vier maar het weer zit niet mee is al de hele dag dicht bewolkt en regen maar weer hopen dat er nog wat na komt .

 

14-06-2015 dit weekend is de eerste overnacht vlucht vervlogen van uit st vincent ,had 10 duivinnen mee 8 op een jonkie en 2 op eieren ,draai vijf  duivinnen in de prijzen miss saigon was de eerste op een jonkie zij komt uit mijn goldenboy ,miss retour was mijn tweede op eitjes zij komt weer uit een zus van de goldenboy en chat du neige was mijn derde ook op een jonkie en zij komt uit mijn van de weerd doffer x steketee duivin .

 

06-06-2015 dit weekend toch gekorfd weer zag er super uit dus 16 jaarlingen mee naar chateaudun en de 10 doffers voor aurillac  mee naar quievrain vorige week is de gemiste duivin op maandag terug gekomen maar ze was gepakt door een roofvogel in de rug gelukkig had ze het overleefd en komt goed ,de duiven van quievrain waren in 10 minuten allemaal thuis dus zit wel goed ,de jaarlingen op chateaudun kwamen redelijk naar huis mis er nu nog twee op het moment dat ik dit schrijf ,morgen nog even de duiven voor st vincent lappen en dan zit de week er weer op.

 

30-05-2015 vandaag de duiven mee gehad naar sezanne voor mij 377 km als ik dit schrijf mis ik nog 1 jaarling duivin ,duiven kwamen lekker naar huis.volgende week wordt er niet gekorfd ,dinsdag  over een week hoop ik mijn ploegje voor st vincent te kunnen korven zulen er +/_ 10 worden.

 

17-05-2015 vandaag is soissons na een dag uitstel vervlogen ,zelf hou ik er niet zo van dat de duiven lang in de mand zitten maar we hebben nu eenmaal te maken met de weer goden ,de duiven kwamen redelik naar huis maar mis nu nog drie duivinnen waaronder een zesjarige duivin ,maar weer hopen dat ze na komt .

 

09-05-2015 van de week geen duiven ingekorfd daar ik gisteren ben terug gekomen van een week vakantie naar monschou in Duitsland ,met de jonge duiven gaat het nog steeds super nog geen verliezen en ze trekken steeds verder van het hok weg .

 

03-05-2015 De duiven zijn gisteren naar feluw geweest +/- 176 km het was een prachtige vlucht  mooi duiven weer de duiven kwamen super naar huis .

 

26-04-2015 Gisteren zijn de duiven gelost in asse zelik 142 km ,het was een nat vluchtje al haalde de eerste duiven een snelheid van op de 1700 mtr p m ,mijn eerste duif bleef 3 minuten zitten speel ook alleen maar om km te maken voor de overnachtfond .

 

12-04-2015 de eerste vlucht is gisteren afgewerkt de vliegers zijn allemaal ingekorfd op een jong van 7 dagen het was een moeilijk vluchtje voor de jaarlingen  maar wel een leerzaam vluchtje vanuit tongeren , op het moment dat ik dit schrijf is er nog 1 jaarling doffer achter hopelijk weet hij het hok nog te vinden.

 

04-04-2015 afgelopen weekend is bij ons in de club de eerste africhting vlucht gespeeld  ,zelf heb ik ze niet mee gehad daar ik het veel te koud vond hoop dat de tempratuur wat op gaat lopen naar het volgende weekend ,de jonge duiven gaan morgen voor het eerst los maar weer hopen dat alles goed verloop .

 

22-03-2015 bij de kwekers ligt de eerste ronde jonge duiven  er super bij de meeste kwekers zitten al weer op de tweede ronde te broeden ,bij de vliegers is het uitzonderlijk goed gegaan

De 24 vliegkoppels zijn gekoppeld op 02-03-2015 en na 12 dagen zaten alle koppels te broeden ,laat de vliegers 1 jong grootbrengen om de jaarlingen hok vast te maken .

 

02-03-2015 de kweekduiven zijn gekoppeld op 22 januari de kweek is voorspoedig gegaan en de meeste zitten nu dan ook op jongen ,de 24 vlieg koppels  worden deze week gekoppeld het zijn 12 koppels overjarige en 12 koppels jaarlingen

 

11-01-2015  mijn nieuwe vriendin die ook gek is met duiven zou graag wat eendaagse fond willen gaan spelen daarom heb ik al wat eendaagse fond duiven aangeschaft ,zoals je ziet zijn het veel vale dat komt uit het verleden toen ikzelf veel rode en vale bezat van via Bertie Camphuis ,schoon voske en vos den bijter.

 

15-12-2014  zo na een half jaar wordt het weer eens een keer tijd om er wat op te zetten hoe het jaar is verlopen ,het is een jaar met teleurstelling  qua afgelasting van twee fondvluchten dan,van de vier vluchten die ik ingekorfd  heb en wel zijn gelost zijn er drie super verlopen  op brive speelde “chat du neiege “de 1e in de club ,op st vincent speelde  “de concorde “de 3e in de club ,op periqueux speelde “goldfinger “de 1e in de club en op cahors was het 1e ,2e en 3e met “miss retour “,”de concorde “en “dynamique “.

 

Van de jongen garde zo’n 40 stuks ben ik er maar drie verspeeld dus mag niet klagen ,verder is het tot nu super verlopen de duiven zijn super door de rui gekomen en zitten er weer strak bij voor het aankomende jaar.

 

04-05-2014 de eerste vier vluchten zitten er op ,op elke vlucht heb ik 46 duiven gespeeld en ze komen goed naar huis tot nu nog geen verliezen ,de jongen zijn op het moment gespeend nu zitten de kweekers op eieren voor diverse bonnen die geschonken waren .

 

16-03-2014 de eerste ronde jongen van de kwekers zijn geringd ze liggen er prachtig bij en zullen over een dag of tien gespeend worden ,de vliegers hadden binnen 12 dagen allemaal eieren dus dit is voortreffelijk gegaan .

 

03-01-2014 daar het weer nog erg zacht is heb ik vandaag  de vliegduiven laten enten  tegen de jaarlijkse paramyxo virusinfectie .

 

20-11-2013 tot nu waren de duiven nog één keer in de week los maar afgelopen weekend is er een prachtige jaarling doffer gegrepen door een slechtvalk ,jammer weet dat het erbij hoort dat is de natuur ,dus nu de duiven maar vast houden tot het voorjaar .

 

08-09-2013 had de duivinnen voor de laatste vlucht bergerac klaar gemaakt op een jonkie maar de npo gooide roet in het eten om deze vlucht op de dag van inkorving  niet te laten doorgaan maar  een week te verplaatsen ,was daar best teleur gesteld over en heb toen maar besloten om dit jaar niet meer in te korven.

 

11-08-2013 de jongen zijn gisteren voor het laatst mee geweest naar st quentin 280 km ,speel de jongen altijd maar tot ongeveer 200-300 km ze moeten wel een afdeling vlucht meemaken ,ze zijn doordat ze tweedagen mand hebben gehad gigantisch in de rui gevallen .

 

28-07-2013 de jongen duiven komen tot nu toe geweldig naar huis van de 36 waar ik mee ben begonnen zijn er nu nog 31 over ,kreeg er zelfs op een jonge duiven vlucht van +/- 150 km 18 duiven tegelijk wat ik wel vreemd vond hoe dat kon .

 

21-07-2013 het val niet mee om de vorm na het spuiten terug te krijgen mijn mooiste plaats was de 109e nationaal op de zware cahors van 6542 duiven met een zusje van de goldenboy.

Gelukkig draaien van het jaar diverse liefhebbers met mijn duiven in (zie referenties) de top zodat ik weet dat  het met de kwaliteit wel goed zit .

 

29-06-2013 het wordt weer tijd om wat te schrijven hier wat er zo beetje gebeurd is op mijn hok ,tot een dag voor brive de eerste overnacht de duiven er tip top op hebben staan kwamen super naar huis en dan gebeurt het onverwachte ,de gemeente vond het noodzakelijk dat er een dag voor brive achter mijn duivenhok gespoten moest worden tegen onkruid (achter mijn duivenhok ligt een stukje braak van de gemeente)  je kun het al raden duiven helemaal van slag dit kwam omdat we veel noorden wind hadden en dus alles mijn duivenhok inwaaide ,je korf dan toch nog tegen beter weten in op brive maar je raad het al eronder door en dat doet zeer ,st vincent ingekorfd en speelde er nog net één in op periquex ging het weer iets beter ,maar door deze actie van de gemeente is mijn seizoen naar de knoppen ,dit is ook duivensport maar denk dat ieder duivenmelker begrijp dat ik mij ku….. Voel  .met dank aan de gemeente neder betuwe :-(

 

25-05-2013 vandaag de duiven mee gehad naar st quentin ze kwamen goed af alleen als ik dit schrijf mis ik nog een vier jarige doffer ,had ze vorige week naar Maastricht gebracht omdat ik niet met de club mee deed en toen was deze doffer ook het laatste nadat hij om 9.15 uur was gelost in Maastricht en avonds pas om 9.30 uur arriveerde ,maar goed dat we niet weten wat onze gevleugelde vrienden allemaal meemaken ,als het allemaal goed gaat dan hoop ik aanstaande dinsdag 10 duiven in te korven voor de eerste overnachtvlucht brive .

 

20-05-2013 afgelopen weekend heb ik de duiven niet gespeeld ivm dat de duiven moesten leggen en wilde ze geen twee nachten mand geven en dat ze dan in de reismand zouden leggen  ze hebben trouwens fantastisch gelegd op woensdag 8 mei de eieren weg gedaan en op 16 en 17 mei hadden alle 20 koppels weer hun eerste ei gelegd ,gisteren de duiven zelf weg gebracht naar Maastricht ben er nu ik dit schrijf nog 1 kwijt ,maar dat is ook weer duivensport.

 

11-05-2013  vandaag de vierde vlucht afgewerkt  257 km vervins de duiven kwamen super naar huis had voor de derde keer op rij de jaarling 46 voorop en ook de jaarling 85 die voor de derde keer 2e werd van mij hok en allebei komen ze uit een jaarlingen koppel !!

Nu ik dit schrijf ontbreek er nog 1 duivin hopen maar weer dat ze morgen komt ,volgende week weet ik nog niet of ik inkorft dit omdat we donderdags moeten korven en de meeste duiven dan moeten leggen ,denk aan zelf maar een tripje maken .

 

04-05-2013 vandaag de derde vlucht gehad , +/-180 km had er 47 mee en had de gewonde van vorige week thuis gehouden je kun het lot tarten maar denk niet dat het verstandig zou zijn geweest ,de duiven kwamen super af en als alles goed verloopt dan kunnen ze volgende week weer alle 48 mee.

 

28-04-2013 gisteren hebben de 48 vliegduiven hun tweede vlucht afgewerkt  vanuit wolvertem,het was een prachtige leer vlucht de duiven kwamen zeer goed af het enige min puntje is dat er s,avonds een tweejarige duivin zwaar gewond arriveerde die naar st vincent  had gemoeten, maar duiven genezen soms onvoorstelbaar snel en goed dus we wachten maar even af en laten de natuur het werk maar doen .

 

21-04-2013 de laatste jaarling doffer kwam vanmiddag gelukkig toch thuis dus alle 48 vliegers zijn weer op het hok aanwezig ,op naar de volgende vlucht.

 

21-04-2013 gisteren heb ik voor het eerst de duiven ingekorfd op duffel voor mij zo ongeveer 114 km ,ze kwamen goed af en van de 48 die ik heb ingekorfd ontbreek er nu nog 1 ,maar dat is duivensport, door de kopwind van gisteren zaten de duiven erg laag en dan is de kans dat ze ergens tegen aan vliegen iets groter .

 

12-04-2013 op eigen hok verloopt alles tot nu toe goed ,de jongen groeien goed op en zullen aankomende week voor het eerst los gaan ,de vliegduiven trainen goed maar zullen nog wel een keer worden weggebracht maar daar is nog niks van gekomen door het slechte weer .

 

10-03-2013 dinsdag 12 maart zullen de vliegduiven gekoppeld worden de doffers zijn al wel een paar keer los geweest en het is een genot om die weer door het luchtruim te zien vliegen,de kwekers zitten op de tweede ronde en de jongen  zullen aan het eind van deze week uitkomen .

 

20-01-2013 de kweek verloopt  voorspoedig alle 11 kweekkoppels zaten binnen  twee weken op eieren ,met deze extreme kou is het toch afwachten af alles bevrucht is ,maar het leggen is in ieder geval super gegaan.

 

05-01-2013 vandaag zijn mijn kweekduiven gekoppeld het is de bedoeling om de eerste ronde van mijn kweekduiven te verkopen op mijn veilingsite op toppigeons de tweede ronde is voor eigen gebruik en de derde ronde is voor de geschonken bonnen .

 

02-01-2013.vandaag toen ik thuis kwam van mijn werk zat er een duif op het jonge duiven hok zag gelijk dat het een duif van mij was ,heb ze toen naar binnen gehaald en dit was een jong wat ik op de tweede jongen duiven vlucht in 2012 was verspeeld ,in de hand een beauty van een duivin geweldig uitgeruid ,waar heeft zo’n duif nu dan toch gezeten vraag ik mij nu af ?

 

15-09-2012 dit jaar heb ik heel voorzichtig gespeeld met de duiven had maar 6 ouden en de rest was jaarling ,ben wel een paar jaarlingen kwijtgeraakt op de vluchten maar denk dat iedereen wel wat heeft verspeeld in het voorseizoen ,ben nu weer helemaal up to date zodat ik volgend seizoen weer alle vluchten kan gaan meedoen dat gaat gebeuren door 24 oude duiven en 24 jaarlingen .

 

12-05-2012 de 42 jongen zijn nu ruim twee weken los ze vliegen steeds grotere rondjes van het hok en zijn ook steeds langer weg .

 

25-04-2012 de ouden zijn afgelopen week voor de tweede keer ingekorfd ,zaterdag bleef wel een goede duivin van 5 jaar achter die menige prijs op de overnacht pakte  en die eigenlijk was bestemd voor st vincent en dat is toch altijd jammer, maar dat hoort nu eenmaal bij de duivensport.

 

25-04-2012 de jongen voor eigen gebruik zijn nu een paar dagen los ,ze zien er perfect uit  en tot nu verloop het prima hoop,maar dat het zo blijft .

 

09-04-2012 de duiven zijn op 07-04-2012 afgericht op rosmalen ,ben op het moment 1 duivin kwijt door een roofvogel die nogal eens lastig wil zijn  was natuurlijk weer een belofte voor de toekomst  haha ,hoop maar dat hij gauw vertrekt daar over een paar weken de jongen los gaan .

 

09-04-2012 op eigenhok verloopt het op het moment super op het moment zijn er  61 jongen geringd  die er volgende week afkunnen en dit is voor eigengebruik en diverse geschonken bonnen .

 

 

25-02-2012 vanaf 26-02-2012 worden er jongen duiven aangeboden uit mijn kweekafdeling ,de jonge duiven liggen er super bij .

 

 

10-01-2012 vanavond zijn de 12 kweekkoppels gekoppeld alles ligt rustig in de schaal dus ziet er goed uit .

 

15-12-2011 op het eigen hok zijn de duiven goed door de rui gekomen ,voor het jaar 2012 heb ik weer 24 koppels vliegduiven op mijn hokken ,van de 24 koppels zijn er wel 21 koppels jaarlingen dus dit jaar rustig inspelen .

 

08-08-2011  ook uit Groningen goede berichten

Hoi Mijnis,
Ik speel op Ruffec ochtendlossing 921 km de 31e Nationaal Sector 4 tegen 4.051 duiven. Het is een jaarling gekweekt uit Zoon Passion  van jou maal een duivin van mijn eigen soort. (Van Wanroy-Soontjes). Verder draai ik dezelfde vlucht nog een aantal kruisingen eigen soort maal broer Tarbes van jou ruim 1 op 10 Nationaal.
Groeten Rutger Rittersma, Groningen

 

03-08-2011 c keynemans uit leerdam speelde op cahors de 16e nationaal van 9344 duiven de vader van deze duif is een jong  uit twister van mijn hok dat is  de volle broer van de goldenboy ,proficiat .

 

03-08-2011 mijn derde vlucht van het jaar cahors is goed verlopen ,had er negen mee en draaide twee zusjes van de goldenboy  op tijd ,begin met de  115e en 180e nationaal van 9344 duiven ,scoorde op deze vlucht nat 44% prijs.

 

04-07-2011 kreeg bericht van bert saarloos uit klaaswaal dat hij een laatje die hij van mij gekregen had  als jong uit de goldenboy dat hij deze duif op bordeaux zlu s,avonds om 22.27 uur had gedraaid was goed voor de 127e nationaal .(ov)

 

28-06-2011 mijn tweede vlucht orange morgenlossing waar ik 10 duiven op had ingekorfd is redelijk verlopen ,draaide s,morgens om 05.38 uur een zusje van mijn tarbes winnaar  was goed voor de 58e plek nationaal en 50% prijs .

 

19-06-2011 op brive draaide ik er vijf van de acht  nationaal in de prijzen ,de vorm is er nog niet echt maar hopen dat die gauw komt ,daar ik dit jaar maar 12 vliegduiven heb doe ik alleen ,brive ,orange en cahors mee .

 

31-05-2011 vanavond inkorven brive  ,de vooruitzichten voor het weer zijn perfect nu maar weer hopen dat ze goed naar huis komen , Er zijn er acht mee.

 

03-04-2011 de eerste ronde jongen toeren al lekker om het hok ,de tweede ronde van de kwekers en de jongen bij de vliegers zijn op het moment geringd en liggen er super bij .

 

26-02-2011 de jonge duiven bij de kweekers liggen er fantastisch bij ,sommige kwekers zijn al weer aan het drijven komt dus goed uit met de vliegers die ik een week geleden heb gekoppeld.

 

15-02-2011 ben de jongen bij de kweekduiven  nu aan het ringen ,zoals het er nu naar uit ziet wordt het een mooie ronde jongen de kweekers staan er op het moment ook geweldig op ,maar weer hopen dat er een toppertje bij ligt.

 

24-01-2011 de kweekduiven zijn voortreffelijk op eieren gekomen binnen twee weken zat alles op eieren en dat met deze tempraturen bbbbrrrrrrrrr ,nu maar weer hopen dat de eitje bevrucht zijn  en dat alles goed gaat.

 

08-01-2011 de twaalf koppels kwekers zijn gekoppeld nu maar hopen dat het weer een beetje mee werkt zodat ze vlot op eieren komen.

 

30-12-2010  de duiven zijn goed door de rui gekomen ,de kweekers zullen gekoppeld worden in januari en de vliegers zal pas worden begin april .

 

02-10-2010 de duiven zitten nog aardig in de rui maar sommige jongen beginnen al lekker glad te worden en zien er dan weer gelijk super uit.

 

22-08-2010 door te drukke werkzaamheden heb ik dit jaar weinig tijd gehad voor de duiven  heb ook maar 4 overnachtvluchten meegedaan,zal de aankomende jaren alles op een laag pitje moeten zetten zelfs mijn homepage is niet tot update toegekomen maar zal dit toch weer proberen op te pakken.

 

26-06-2010 periqueux was een lekkere vlucht ,dynamique (zuster goldenboy) speelde de 94e nat van 11316 duiven ,de doffer van dit koppel stormboy uit de dochter van de 1e intern bordeaux ,speelde de 95e nat .ze arriveerden dus ook samen op deze vlucht.

 

30-01-2010 de kwekers zijn vlot op eieren gekomen ,ruim binnen 14 dagen zaten de twaalf kweekkoppels te broeden nu maar weer hopen of de eieren bevrucht zijn ,want het waren soms tempraturen ver onder nul ,maar we wachten maar weer af.

 

18-01-2010  het koppelen is op de kweekafdeling zeer goed gegaan ,na 1 dag heb ik de broedbakken opengezet en nu maar weer wachten op de eerste eitjes.

 

16-01-2010  de 12 kweekkoppels zijn op 14 januari gekoppeld ,er zijn op het kweek hok een paar duiven verkocht,omdat er twee doffers uit mijn 1e internationaal bergerac 2008 en de goldenboy duifkampioen afd gou 8 in 2007 naar de kweekafdeling zijn verhuist ,tevens heb ik een prachtige duivin gekocht miss saarloos  uit iris van a saarloos en zn uit klaaswaal iris vlieg op het moment 7x bij de eerste 211 nationaal en is een zus van mijn saartje .

 

26-07-2009. bergerac is op eigenhok redelijk verlopen had net geen kop duif maar het is niet altijd feest  mijn 1e duif was de duif die op limoges gewond thuis kwam gelukkig is ze goed hersteld daar ze zich eigen nu weer liet zien ,draaide er in onze club 7 van de 11 in en had om 11.57   10 duiven terug van de 11   nr elf viel om 16.00 uur op de klep .

Zal de aankomende bordeaux niet mee spelen met het oog op de toekomst.

 

04-07-2009 periqueux is op eigen hok redelijk verlopen was toch een echte klassieker ,had er 10 mee en speelde er 7 in de club in de prijzen dus 70%.

Montauban zal ik laten schieten daar ik te weinig duiven heb ,dus de laatste vlucht van dit seizoen zal bergerac worden mits alles goed verloop.

 

14-06-2009 st.vincent  tja zulke vluchten zijn de mooiste op eigen hok viel het erg tegen had er  zes mee  en draai mijn eerste pas om 14.59  ,mister matcho die vorig jaar nog duifkampioen was in de club ontbreek nog ,zal dit jaar erg zuinig moeten spelen daar ik vorig jaar al mijn jongen hebt verkocht  en dus geen jaarlingen en aanvulling hebt ., merk dat de vorm er nog niet is maar hopen dat ze die toch nog krijgen .

 

30-05-2009 limoges de eerste overnachtvlucht van het seizoen een echte klassieker . Begin met de 35e nationaal  ,dit was een broer van de golden boy  ook mijn 3e duif  en 4e duif waren broer en zus van de golden boy.

Mijn 1e getekende ook een zus van de goldenboy viel sávonds  gewond om 22.15 op de klep en had waarschijnlijk tegen en draad gevlogen ,maar weer hopen dat dit goed kom.

 

29-03-2009  de 1e ronde jonge duiven vliegen nu ruim 3 weken uit ,ze trekken geregeld weg en blijven steeds langer weg ,de eerste jonge duif met een gebroken poot is een feit en hoop maar weer dat het hier bij blijft ,maar dit hoort er nu eenmaal bij.

 

02-03-2009 de eerste ronde jongen duiven van mijn kweekers zijn gespeend en zullen deze week voor het eerst naar buiten gaan ,het is een prachtige ronde en  nu maar weer hopen of er een toppertje bij zit .

 

25-01-2009 de kweekkoppels zijn uitzonderlijk goed  op eieren gekomen ,binnen 15 dagen zaten er 13 van de 14 koppels op eieren nu maar weer afwachten of alles verder goed gaat.

 

29-12-2008 de kweekkoppels zijn vandaag gekoppeld nu maar weer afwachten of alles weer goed verloopt, de vliegers moeten nog even wachten zij zullen omstreek 1 april gekoppeld worden.

 

09-10-2008 de duiven ruien perfect ze zien er niet uit ,maar dat zal over een paar weken wel weer anders worden ,zal toch wel weer blij zijn als ze weer in het zondagse pak zitten.

 

03-08-2008 bergerac is regelrecht een top vlucht geworden voor mij, speelde met mijn passion de 1e nationaal sector 3&4 en 1e internationaal  van de noordelijke unie.

 

07-06-2008  limoges is voor veel liefhebbers een ramp geworden ,zelf had ik er om 6 uur s ávonds met de klok afslaan 6 van de 10 om 18.30 viel nummer 7 en de volgende dag nummer 8 de einige domper is dat de 520 mijn duifkampioen van de afd in 2007 nog niet is gearriveerd  zoals zoveel goeie duiven. Gelukkig is mijn 520 na twee weken toch gearriveerd en was gelukkig niet afgevlogen.

 

16-03-2008 de jongen zijn nu ongeveer twee weken los en beginnen zowaar al te trekken ,de tweede ronde bij de kwekers ligt er perfect bij  de vliegers zullen binnenkort ook gekoppeld worden .

 

19-02-2008 De eerste ronde jongen  van de kwekers wordt deze week gespeend , de jonge zien er perfect uit de kwekers zitten nu op de tweede broed  ,de eerste twee rondes zijn voor eigen gebruik de derde ronde is voor de

diverse  geschonken bonnen.

 

20-01-2008 Van de dertien kweekkoppels hadden er na twee weken 12  koppels eieren , alleen een laat duivinnetje een zusje van mijn golden boy wat ik op mijn kweekafdeling had geplaatst en door de doffer iets was toegetakeld had iets later gelegd ,maar dat mag de pret niet drukken.

 

26-12-2007   Op 23 december zijn mijn kweekduiven gekoppeld ,alles verloop goed nu maar weer afwachten wanneer de eerste eieren verschijnen .

 

01-12-2007  laatste aankopen om mijn kweekafdeling te komen versterken

De 05-2121416  miss kobe  ,dochter van bonfire 1e internationale fondduif van

,van kooten & bemmel lunteren en de 04-1992927 de nighthawk is een klz van de wondere peiren  1e nat duifkampioen grote fond 1999 van a.saarloos en zn klaaswaal.

 

12-11-2007 de jongen en de kwekers zijn door de rui heen de vliegers op een enkele na hebben ook de laatste pen gestoten .

Zal de kwekers rond de jaarwisseling koppelen de vliegers moeten wachten tot eind maart begin april voor zij de partners weer zien.

 

16-09-2007 de jongen en de kweekduiven ruien lekker ,de vliegers brengen nu de laatste jongen groot doe dit altijd na het seizoen ook zij zullen over enkele weken gescheiden worden.

 

27-07-2007 bergerac tja  heb vroege duiven mijn 05-1104520 vind ik op het hok om 00.35 uur en deze duif speelde van het jaar al de 1e brive ,3e st.vincent, 5e tarbes en nu dus de 1e bergerac wat een klasbak om op het hok te hebben ,verder draai ik om 5.26 uur twee duiven die ik op periqueux ook al s’nachts draaide de domper is dus toch weer die neutraliesatie tijd ,hoop echt dat hier wat aan gedaan wordt , want dit is niet ere wie ere toekomt.

 

07-07-2007 tarbes is prachtig verlopen speelde de 3e nat in sector drie 5470 dv en de 1e internationaal midden ned/ Duitsland van 3017 dv ,had er s ávonds drie  en mijn vierde duif die op st vincent de 87 nat speelde viel nu vannacht op de klep om 02.13 uur  dit is een kld van victoria jan polder.

 

30-06-2007 periqueux het is maar goed dat mijn duiven kameraad belde dat hij er een had ,door mijn eigen fout per ongeluk de wekker op 16.00 uur in plaats van 04.00 uur gezet dus vond ik drie duiven op het huis  ,hoe laat ze er waren zal ik nooit weten ,draai nu om 4.47  , 5.04 en 5.07 uur.

 

26-06-2007 zondag j.l. nog twee duiven aangeschaft voor de kweek

Een dochter van d’n goeie rooie van saarloos  de saartje  en een looymans doffer  de looymans voor versterking op mijn kweek afdeling.

 

26-06-2007 was van st vincent nog twee duiven kwijt waaronder de tweede getekende mister matcho ,en ja hoor na 10 dagen afwezig daar was hij eindelijk  deze duif is mijn lieveling van mijn kolonie

Deze duif zoek mij altijd op en moet altijd vechten met mij ,hij was bij zijn terug komst in perfecte staat en moest eerst een robertje met mij vechten .

 

17-06-2007 vandaag st vincent vervlogen ,had 19 tweejaarse mee

Begin  s,morgens om 06.37 uur met een kleinkind van victoria van jan polder speel in de club de 1,3,6,8,9,10,en 11 dus is voor mij een geslaagde vlucht.

 

01-06-2007 brive is op eigen hok goed verlopen ,had er 10 mee allemaal tweejaarse begin in de vereniging met 1,3,4,5,8 en 21 en dat is 60% en alles thuis, in de afdeling  gou was dit zelfs 8 van de 10 en dit is 80% prijs.

 

 

Op eigen hok :

HOME

EVEN VOORSTELLEN

DIVERSE FOTO’S

VLIEGDUIVEN2024

KWEEKDUIVEN

KWEEKKOPPELS

2024

LAATSTE NIEUWS

TE KOOP

TELETEKST /TOP 10

KAMPIOENSCHAP

TOPPERS

EENHOKS RACES

VERSLAG FONDVLUCHTEN

OP EIGEN HOK    

LINKS

ADRES

Referenties